новости

Од утре стартуваат форумските сесии во рамките на програмата „Форуми во заедницата“

Од утре стартуваат форумските сесии во рамките на програмата „Форуми во заедницата“

Општина Струмица како успешен пример за правилно вклучување на граѓаните во процесот на креирањето на општинските политики и практики и можноста за нивно партиципативно учество во креирањето на општинскиот буџет, по четврти пат е дел од програмата „Форуми во заедницата“…

Почна уредувањето на игралиштето во четвртата урбана заедница

Почна уредувањето на игралиштето во четвртата урбана заедница

Почна уредувањето на спортското игралиште кое што се наоѓа во четвртата урбана заедница во Струмица. Се работи за проект инициран од оваа урбана заедница, а кој го реализира еколошкото друштво „Планетум“ преку  грант добиен од програмата G1 на одделението за…

Одбележан патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“

Одбележан патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“

Утре се навршуваат 136 години од раѓањето на македонскиот револуционер, Димитар Влахов, по тој повод учениците и вработените во средното општинско училиште кое што го носи неговото име, денеска, со пригодна програма го одбележаа патрониот празник. Претставници на општина Струмица…