новости

Центарот на заедницата на општина Струмица одржа јавна дебата за волонтерство

Центарот на заедницата на општина Струмица одржа јавна дебата за волонтерство

Синоќа во домот на АРМ во Струмица се одржа јавна дебата на тема „Волонтерство- има/нема бенефит?!“ во организација на Центарот на заедницата на општина Струмица заедно со членовите на дебатниот клуб на

Ристе Пандев избран за најдобар спортист во општина Струмица за 2014 година

Ристе Пандев избран за најдобар спортист во општина Струмица за 2014 година

Во салата на Советот на општина Струмица во домот на АРМ беа прогласени најдобрите спортисти, екипи и тренери во општина Струмица за 2014 година.За најдобар спортист беше прогласен најдобриот македонски атлетичар Ристе Пандев од атлетскиот клуб Струмица. Наградите на најдобрите…

Донесен Буџетот на општина Струмица за 2015 година

Донесен Буџетот на општина Струмица за 2015 година

Советот на општина Струмица на вчерашната 22 седница го донесе Буџетот на општината ,,тежок ‘‘ 1.081.322.000 денари, што е за 0,5% помал од оној за 2014 година. Од вкупните средства во Буџетот, 50% се сопствени изворни средства, 42% се блок…

Се гради фекална канализација во ООУ „Герас Цунев“ во Просениково

Се гради фекална канализација во ООУ „Герас Цунев“ во Просениково

Во општинското основно училиште „Герас Цунев“ од населеното место Просениково, се гради фекална канализација. По изведувањето на фекалната канализација ќе почне изградбата на тоалети во училишниот објект.

Привршуваат големите градежни активности во СОУ „Димитар Влахов“

Привршуваат големите градежни активности во СОУ „Димитар Влахов“

На неколку локации во средното општинско училиште „Димитар Влахов“ привршуваат неколку големи градежни активности. Училишната зграда веќе има нова фасада, се менува подот во неколку училници, а привршува и уредувањето на училишниот двор.Покрај воспитно – образовниот процес кој успешно се…

Струмица избрана за пилот општина во унапредувањето на образовниот процес

Струмица избрана за пилот општина во унапредувањето на образовниот процес

Струмица е избрана меѓу трите општини во државата во кои вкупно 10 основни училишта ќе бидат во пилот фаза за проверка на предлог инструментите и процедурите на системот за професионален и кариерен развој на наставниците. Во општина Струмица се вклучени…